Publicado el Domingo, 28 Enero 2018 11:00

L’Ajuntament de Barcelona contribueix amb 75.000€ a l’atenció psicològica de la infància víctima del conflicte a Gaza

L’Ajuntament de Barcelona ha contribuït amb 75.000€ al Programa de Salut Mental a Gaza implementat per UNRWA, amb la finalitat de contribuir al suport psicològic de 3.086 menors refugiats i refugiades de Palestina.

Com a resultat de les traumàtiques experiències patides durant les hostilitats de 2014 i els efectes del bloqueig prolongat a Gaza, les persones supervivents experimenten una gran vulneració emocional. Els símptomes inclouen depressió, ansietat i dificultat per socialitzar-se. Tot i que aquesta situació és molt preocupant per totes les persones en general, és especialment rellevant en el cas dels nens i nenes de Gaza.

 

UNRWA ha detectat casos en els quals la població menor d’edat mostra símptomes com agressivitat (vers ells i elles mateixes, altres menors o animals), irritabilitat, o el fet d’estar apartada i no participar en les activitats grupals. Altres símptomes, que han detectat principalment les famílies dels i les menors, son l’insomni, la regressió a etapes anteriors (enuresis, dormir amb els pares i mares, etc.)  o reaccions exagerades davant de fets quotidians (com, per exemple, no voler anar sols i soles al bany, tenir por a la foscor o a les persones estranyes, allunyar-se del seus pares i mares, etc.). Els símptomes mostren una apressant necessitat de rebre suport psicològic. Com a part del Programa de Salut Mental d’UNRWA, la plantilla de terapeutes identifica i recolza l’alumnat que està experimentant símptomes més aguts mitjançant teràpies individuals, grupals i sessions d’orientació.  Aquesta intervenció promou el benestar integral de la població menor d’edat, fet que repercutirà positivament en les seves relaciones familiars i escolars.

 

La subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, de 75.000€, contribuirà a cobrir els salaris de 19 terapeutes en el marc del projecte. Aquests i aquestes professionals podran realitzar teràpies individuals a 782 menors de les escoles que UNRWA gestiona a la franja de Gaza. A més, 1.152 menors es beneficiaran de les teràpies grupals i 1.152 menors de les sessions d’orientació.

 

Compartir

Emergencia en Siria


Seis años de conflicto han devastado Siria, llevándose miles de vidas. Leer más

¿Quieres saber más sobre Gaza?


Consulta aquí la información actualizada sobre la franja de Gaza.

Newsletter

¿Deseas suscribirte a nuestra newsletter?

Si, suscribirme

Nuestras redes sociales